Med hele fylket som arbeidsplass

Tretten år etter oppstarten har det som startet som et lite enkeltpersonforetak vokst til 15 solide årsverk hos Anleggsgartnar Baarøy AS i Førde.

– Jeg så et marked, og tok sjansen på å starte for meg selv. Det angrer jeg ikke på, sier daglig leder og eier Tormod Bjarte Baarøy i Anleggsgartnar Baarøy AS.

Veien mot det som skulle bli målet startet med ett år ved Mo Jordbruksskole i Førde, fortsatte med ett år ved Hjeltnes i Ulvik og deretter to år i lære hos Tilseth AS i Volda. Etter fagprøven ble det så militærtjeneste og forskjellig annet noen år før han begynte for seg selv som anleggsgartner i 2005.

LES OGSÅ: NAML satser på bransjenyheter

Startet i det små
– På det tidspunktet var transformasjonen mot det som i dag er et moderne bysentrum i Førde i gang, uten at der var noen dedikerte anleggsgartnere her. Jeg tok sjansen på at det var tilstrekkelig med oppdrag for en liten enmannsbedrift, og håpet at det på sikt også kunne være liv laga for noe mer. Det har slått til, sier en fornøyd Baarøy.

Da vi prater med ham har firmaet nettopp ferdigstilt rasteplassen på Svidalsneset i Jølster, med legging av 1.500 kvadratmeter ferdigplen som en av oppgavene. Han forteller at selskapet har oppdrag over hele Sogn og Fjordane.

– Vi har nylig hatt en stor jobb i Florø, og et stort prosjekt på Fosshaugane Campus i Sogndal. Det er imidlertid her i Førde vi har de fleste jobbene, både når det gjelder nye anlegg og vedlikehold av parker og kirkegårder. I tillegg har vi en god del private kunder, sier han.

LES OGSÅ: Her finner du hjemmesiden til NAML

Fleksibel arbeidsstokk
Arbeidsstokken hos Anleggsgartnar Baarøy AS består i hovedsak av nordmenn og polakker, og de fleste polakkene går på 80 prosents kontrakter.

– Vi har lite å gjøre i januar og februar. Det er mange om beinet på brøytekontraktene her inne, og vi har ikke skalert maskinparken for å konkurrere om de kontraktene. I stedet har vi funnet en grei løsning gjennom at vi skalerer ned arbeidsstyrken i de rolige månedene, forteller Baarøy.

Etterlyser flere lærlinger
Han ønsker seg flere lærlinger, i likhet med de fleste av NAML-kollegaene sine.

– Vi har én lærling i dag, og har plass til flere. Men konkurransen om lærlingene er tøff her inne, og vi ser at maskinførerbevis henger høyt hos mange av ungdommene.

LES OGSÅ: NAML på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.