Satser på samfunnskontrakt

I Vestfold har fire av de største anleggsgartnerfirmaene gått sammen med Gjennestad VGS for å få opp rekrutteringen til faget.

– Vi inngikk samfunnskontrakten i fjor høst, og de første elevene er allerede i gang med utdanningen sin. Vi håper dette på sikt vil løse et stort behov for flere lærlinger her i Vestfold, sier daglig leder Roar Håkonsen i Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør AS.

LES OGSÅ: Fem nye år med samfunnskontrakt

Eget internat
Sammen med Strandman AS, Grøteig AS og Steen & Lund har Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør AS inngått en samfunnskontrakt med den private skolen Gjennestad VGS i Stokke. Her tilbys både bygg & anleggsteknikk og naturbruk, og Håkonsen håper å kunne rekruttere elever fra begge disse studieretningene til VG2 anleggsgartner – som i dag ligger under naturbruk ved skolen.

Gjennestad VGS har eget internat, så her går det fint an å studere uansett hvor du bor i Vestfold, reklamerer han.

Garantert læreplass et konkurransefortrinn
Han håper at samfunnskontrakten vil gi anleggsgartnerutdanningen ved skolen et konkurransefortrinn.

– Vi er fire store, seriøse anleggsgartnerfirma som garanterer læreplass for alle som består VG2. Det bør veie tungt når ungdommen setter seg ned sammen med mor og far og diskuterer utdanning. Anleggsgartner er et spennende fag, og vi håper dette samarbeidet vil gi oss mange nye flotte lærlinger, sier han.

LES OGSÅ: Med hele fylket som arbeidsplass

Må få opp synligheten
– Vi trenger et løft. Av de 15 elevene som går på VG2 naturbruk i dag er det kun tre som er aktuelle for et videre løp. Slik kan det ikke fortsette. Vi må få opp synligheten, og vil starte med å bygge kjennskap blant ungdomsskoleelevene, inspektørene og rådgiverne, legger han til.

Store forhåpninger til samarbeidet
Anleggsgartnermarkedet i Vestfold er i vekst, og Håkonsen forteller at rekruttering på mange måter er den største bøygen.

– I Håkonsen & Sukke prøver vi å unngå for mange gjestearbeidere. Det hender vi leier inn arbeidskraft, og vi har også positive erfaringer med å omskolere folk med andre typer yrkesbakgrunn. Det beste er imidlertid en trygg og god tilgang på motiverte og dyktige lærlinger, og på sikt håper vi at samarbeidet med Gjennestad VGS vil gi oss nettopp dette, avslutter han.

LES OGSÅ: NAML på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.