Kjærkommen suksess for Søgne VGS

Når skoleåret 2018/19 sparkes i gang mandag 20. august er det tolv toppmotiverte anleggsgartnerelever som stiller til start på VG2 anleggsgartner i Søgne. Dette i voldsom kontrast til året før, da skolen ikke hadde noen søkere til faget.

– Fjoråret var en gedigen skuffelse både for skolen og for anleggsgartnerbransjen på Sørlandet, og vi måtte gjøre noe. Løsningen vi fant var å gå sammen med bransjen og vise fram faget for alle relevante VG1-elever. Dette ser vi resultatene av nå, sier avdelingsleder for naturbruk ved Søgne VGS, Linda Rabbe Haugen.

Hun forteller at av de tolv nye elevene – som tilsvarer en full klasse – har fem tatt VG1 naturbruk og sju VG1 byggfag.

LES OGSÅ: Satser på samfunnskontrakt

Topp motiverte elever
– Alle tolv har et karaktersnitt på tre eller høyere, og alle er sikret læreplass. Vi ser fram til et spennende skoleår med topp motiverte elever, sier hun.

Dugnaden skolen og bransjen gjorde forut for søknadsfristen til det nye skoleåret skjedde i tett samarbeid med NCC, Landskapsentreprenørene og Vågen og Hansen Utemiljø, samt det lokale opplæringskontoret Byggopp Agder. De interesserte VG1-elevene fikk en presentasjon av faget før de ble satt til å løse praktiske oppgaver. Til slutt ble de servert lunsj.

– Målsetningen vår var kort og godt å få dem til å skjønne hva anleggsgartnerfaget går ut på, og hvilke muligheter som ligger i faget. Der hersker det stor uvitenhet blant ungdommen, sier Rabbe Haugen.

LES OGSÅ: Fem nye år med samfunnskontrakt

En ren naturbruksskole
Søgne VGS har plass til 110 elever, og ligger som navnet tilsier i Søgne kommune mellom Mandal og Kristiansand. Skolen er en ren naturbruksskole med blant annet gartneri og en rekke dyr, samt flotte parkanlegg. Dermed ligger det an til en rekke spennende arbeidsoppgaver for elevene på skolen.

– Det er kjekkere for elevene å jobbe med oppgaver som er varig enn noe som plukkes ned igjen straks det er bygget opp. Vi har både løpende vedlikeholdsoppgaver og oppgaver knyttet til et planlagt nybygg på skolen, og har mye å sette elevene i gang med når de er i gang, forteller avdelingslederen.

Først er det imidlertid oppstart, med fokus på HMS og regler for oppførsel på en byggeplass.

– Vi har en nyansatt faglærer på plass, og gleder oss til å ta fatt på undervisningen, avslutter en strålende fornøyd Rabbe Haugen.

LES OGSÅ: NAML på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.