Kombinerer topphockey og anleggsgartnerfaget

Etter mer enn ti år som profesjonell hockeyspiller ble sponsorsamarbeidet mellom Frisk Asker og Skaaret Landskap inngangsporten til anleggsgartnerfaget for hockeyprofilen Mats Frøshaug.

– Jeg hadde tilbud fra klubber både i Sverige og Tyskland, men etter at du har fylt 30 år er det på tide å tenke på litt mer enn bare hockeykarrieren. Så da Frisk Asker kom på banen med en treårsavtale hvor jeg i tillegg til hockeyen kunne jobbe deltid hos Skaaret Landskap valgte jeg å slå til, forteller Mats Frøshaug.

LES OGSÅ: Norsk gull i Budapest

Bakgrunn som vaktmester
Det var Budstikka som tidligere i år kunne fortelle historien om Frøshaug, som har bakgrunn fra MS, Lørenskog, Sparta, Sunne, Linköping, Luleå, Västerviks og Tingsryd før han meldte overgang til Frisk Asker før denne sesongen.

– Jeg jobbet deltid som vaktmester for en av samarbeidspartnerne til Lørenskog da jeg spilte der, så jeg er ikke helt uten jobberfaring. Og så lenge arbeidsgiveren er innstilt på at jobben skal kombineres med en karriere som toppidrettsutøver går det greit, sier han.

LES OGSÅ: NS 3420 K revideres

Lange dager på jobb og trening
Siden september i år har arbeidsdagene hans startet klokken sju, og de har vart fram til han drar videre på trening eller kamp – som oftest rundt klokken ett. Hvor mange arbeidstimer det blir tid til i uken varierer, men hittil har han klokket inn på om lag 70 timer i måneden.

– Det kan bli lange dager, og ofte er jeg ikke hjemme før i åttetiden om kvelden. Men jeg har levd som en toppidrettsutøver i mange år, og er vant til å jobbe hardt og strekke meg etter langsiktige mål. Hos Skaaret Landskap får jeg varierte og utfordrende arbeidsoppgaver, og jeg ser at anleggsgartnerfaget er et fag hvor det også er mål å strekke seg etter. Så jeg trives veldig godt, forteller Frøshaug.

Gøy å jobbe med flinke folk
Foreløpig har han samme tidsperspektiv på jobben som anleggsgartner som kontrakten han har med Frisk Asker.

– Jeg er midt i første sesongen av en treårskontrakt, og tenker ikke foreløpig lengre enn det. Men dersom helsen holder og lysten fortsatt er til stede tar jeg gjerne noen år til som hockeyspiller, forteller trettiåringen i en lunsjpause noen få dager før jul.

– Jeg har vært heldig og fått god opplæring, og jeg jobber sammen med veldig dyktige anleggsledere. Det er gøy å jobbe med flinke folk, og det er inspirerende å se hvor sammensatt og komplekst anleggsgartnerfaget er. Jeg er veldig glad for at jeg valgte kombinasjonen Frisk Asker og Skaaret Landskap, avslutter Mats Frøshaug.

LES OGSÅ: Grønne takstudier i Berlin

Foto: friskasker.no