Silje Marie er første medlem i NAML Ung

NAML Ung er et nytt tilbud til ungdom under utdanning. For en engangsbetaling på beskjedne 100 kroner får ungdomsmedlemmene hele fire års medlemskap i NAML, med en rekke medlemsfordeler. Silje Marie Holm fra Rakkestad er medlem nummer én.

– Jeg fikk en brosjyre om NAML Ung under Hagemessen på Lillestrøm, og tenkte at dette var noe for meg. Så jeg Vippset over hundre kroner, og dermed var jeg innmeldt, sier Silje Marie Holm.

Lærekontrakt med Maskin og utemiljø
Hun gikk VG1 naturbruk på Tomb VGS i Råde, og tok deretter VG2 anleggsgartner ved Kjelle VGS på Bjørkelangen. Når sommerferien starter skal hun ut i lære, og bedriften hun har fått lærekontrakt med er Maskin og utemiljø AS på Mysen.

– Jeg dro på intervju til dem i februar, og likte bedriften veldig godt. De må tydeligvis ha likt meg også, for noen dager senere fikk jeg tilbud om læreplass, smiler Silje Marie.

LES OGSÅ: Gjennestad VGS vant Skole-NM

Kjennskap til faget fra tidligere
Hun blir første generasjon anleggsgartner når hun er ferdig utdannet, men eplet har ikke falt så veldig langt fra stammen. Faren hennes er selvstendig næringsdrivende med egen gravemaskin, så hun har hatt litt kjennskap til faget fra tidligere.

– Jeg liker variasjonen i faget, og er spesielt glad i den grønne delen. Men den grå delen er også spennende, sier hun.

Eneste jente i klassen
I anleggsgartnerklassen på Kjelle VGS var hun den eneste jenten i klassen, som for øvrig kun talte fire elever. Nå gleder hun seg til å se hva medlemskapet i NAML Ung vil bringe.

– Dette er en veldig fin måte å bli kjent med bransjen, men akkurat hva medlemskapet innebbærer vet jeg ikke ennå. Det blir spennende å finne ut av, avslutter hun.

LES OGSÅ: Yrkesfag og matematikk

Et helt nytt tilbud
Daglig leder Merete Bellingmo er spent på om NAML Ung vil slå an blant ungdommene som utdanner seg til anleggsgartner.

– Dette er et helt nytt tilbud fra NAML, som vi nå går ut med informasjon om til alle medlemsbedriftene våre. Gjennom NAML Ung ønsker vi å bygge et fellesskap på tvers av skolene og bedriftene, samtidig som vi etablerer en kommunikasjonskanal fra NAML sentralt og direkte ut til alle disse ungdommene, sier hun.

LES OGSÅ: 107 nye anleggsgartnerelever

Veldig mye for pengene
– Medlemmene blir kjent med bransjen og faget, og de får tilgang og invitasjoner til kurs og arangementer i regi av NAML, FAGUS, EBA og BNL til medlemspriser, legger hun til.

I tillegg til dette får medlemmene gratis abonnement på bladene ”Park & Anlegg” og ”Utemiljø”, og de kan delta på bransjemøter og bli kjent med bedrifter og fremtidige kollegaer.

LES OGSÅ: Norsk gull i Budapest

Daglig leder Merete Bellingmo i NAML håper på mange nye medlemmer når NAML Ung blir kjent blant anleggsgartnerelevene og lærlingene

Så enkelt er det å bli medlem
Om du er en ungdom under utdanning til å bli anleggsgartner er du kvalifisert for medlemskap i NAML Ung. Det er veldig enkelt å melde seg inn.

– Det er bare å Vippse 100 kroner til NAML Ung og merke betalingen med navn og e-post, så er du innmeldt. Når du melder deg inn vil du også få tilsendt en termosflaske i posten, forteller Bellingmo.

Det er også mulig å kontakte Merete Bellingmo på e-post m.bellingmo@naml.bnl.no for innmelding.

 

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!