Steen & Lund fikk 250 sesongarbeid-søkere

Da koronakrisen var i ferd med å bli til en sesongarbeiderkrise hos Steen & Lund la de ut en annonse på Finn.no. Responsen var overveldende.

– Det tok ikke mer enn ti minutter før de første søknadene begynte å tikke inn, og da vi tok annonsen av nettet hadde vi fått inn om lag 250 søknader. Av disse har vi nå ansatt 40, og flere av disse vil vi ansette på fast basis, sier organisasjonssjef Svein Erik Bjerkrheim hos Steen & Lund.

Han forteller at det var et stort spenn i søknadene.

Maskinførere, flyvertinner og bønder
– Vi fikk søknader fra både menn og kvinner i hele spennet fra 18 til 67. Det var både maskinførere, flyvertinner, dørvakter og bønder  blant søkerne, og det var hjerteskjærende å lese mange av disse søknadene fra folk som over natten har mistet arbeidet sitt på grunn av koronakrisen, sier han.

– Desto hyggeligere er det å kunne tilby så mange av dem jobb. Arbeidsoppgavene er primært skjøtsel og vedlikehold knyttet til grønt-kontrakter, blant annet Frognerparken og friluftsområdene i Drammen, og dette er ikke vanskelige oppgaver. Det viktigste er egentlig arbeidsmoral, og at man kommer seg opp om morgenen. Folk som helt uforskyldt har mistet jobben på grunn av koronaen har arbeidsmoralen i orden, så det var ikke vanskelig å finne nok kvalifiserte søkere blant kandidatene, legger han til.

LES OGSÅ: Steen & Lund er tilbake i Frognerparken

Måtte takke nei til studentene
I tillegg til alle dem som nylig var blitt arbeidsledig eller permittert var det også en god del studenter blant søkerne, og disse skulle Bjerkrheim også gjerne kunnet tilby jobb. De ble imidlertid valgt bort da de kun kunne jobbe fram til midten av august.

– Høysesongen vår strekker seg litt lengre enn det, så disse måtte vi dessverre si nei til, sier han.

Han forteller at sesongarbeidsstyrken i Steen & Lund akkurat nå teller 80 personer. Foruten de 40 nyansatte er det 40 polske gjestearbeidere som nå er ferdig med 14 dagers karantene, og klar for skjøtsel og vedlikehold av parker, plener og strender.

40 mann i karantene
– Normalt har vi inntil 130 gjestearbeidere i høysesongen, men i år er dette antallet mye lavere grunnet flere faste ansettelser i firmaet. Veldig mange av de faste polske gjestearbeiderne våre våger ikke å komme i år, eller de vil ikke ta kostnaden med karantenetid før de kan begynne å arbeide. 40 mann har imidlertid valgt å ta sommersesongen hos oss som normalt, og disse hentet vi hit 14 dager før sesongstart slik at karantenetiden var overstått da sesongen startet i forrige uke, sier han.

For de fast ansatte sesongarbeiderne dekket Steen & Lund lønn i karantenetiden.

Faksimile av oppslag i Drammens Tidende 1. april

Gladsaker i Drammens Tidende
Drammens Tidende omtalte den overveldende Finn.no-responsen hos Steen & Lund første gang 1. april i år. På det tidspunktet hadde de fått inn omlag 100 søkere. Denne uken fulgte avisen opp med en ny reportasje (faksimile nederst i denne saken) hvor de har intervjuet Andreas Bergan (23 år) som er en av dem som nå er ansatt i Steen & Lund.

– Vi både ønsker og trenger flere fast ansatte. Nå er det opp til dem vi har gitt muligheten om det kan bli det neste steget, er Svein Erik Bjerkrheim sitert på i denne reportasjen.

– Jeg liker å jobbe, og helst utendørs. Jeg har hakket tenner i sludd, regn og minusgrader både i grøfter og kummer. Så å sitte hjemme og sture og være avhengig av NAV er ikke greia for meg, sier Andreas Bergan i den samme reportasjen – og demonstrerer vel med det at han er en lovende nyansatt hos Steen & Lund.

Overkommelige startkostnader
Til NAML-nytt forteller Bjerkrheim at startkostnaden for de nyansatte har vært overkommelige.

– Noen vil arbeide i høyden, noen med småverktøy, noen med varmearbeider. Alt dette krever kursing og sertifisering, men vi snakker kurs av én til tre dagers varighet, så dette er ikke noe problem, sier han.

Han forteller at det på tross av mange utfordringer har vært kjekt å være organisasjonssjef i Steen & Lund de siste ukene.

– I en tung tid for veldig mange har det vært utrolig kjekt å kunne tilby så mange flinke folk en ny jobb. Vår bransje er i full drift, og vi trenger flere ansatte både nå i sesongen og permanent, slår han fast.

Faksimile av reportasje i Drammens Tidende 20. april

 

NAML-nytt jubilerer: 
Har publisert 100 nyhetssaker siden mai 2018

Saken du nettopp har lest er nyhetssak nummer 100 publisert i NAML-nytt siden oppstarten 22. mai 2018. NAML satser på bransjenyheter var tittelen på den aller første saken, og samme dag ble også Suksess med samfunnskontrakt i Bergen publisert. Siden den gang er det altså publisert ytterligere 97 saker, og i dag rundes de første 100.

Normalt publiseres det én sak i uken bortsett fra i julen og sommerferien, og det distribueres også ett ukentlig nyhetsbrev til alle som registrerer seg som abonnent.

Send oss gjerne bransjerelaterte tips og/eller pressemeldinger.

 

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!