Anleggsgartner Arnesen AS melder flytting

ELVERUM/RINGSAKER: Anleggsgartner Arnesen AS forbereder flytting fra Elverum. Neste år flytter bedriften med 30 ansatte inn i nye lokaler ved Rudshøgda i Ringsaker kommune.

– Det stemmer at vi forbereder flytting, sier daglig leder Trond Jørgen Arnesen hos Anleggsgartner Arnesen AS når NAML-nytt tar kontakt for å høre mer om planene som i sommer ble omtalt både i Østlendingen og i Ringsaker Blad.

– Vi har i lengre tid sett etter nye lokaler hvor vi kan samle både kontor, verksted, utearealer og boliger til våre gjestarbeidere fra Polen. Nå har vi funnet det perfekte stedet, sier han.

Faksimile av forsiden av Østlendingen 8. juli i år

Hagen i Veldre
Gjennom selskapet Troma Holding AS har Anleggsgartner Arnesen kjøpt den 30 måls store eiendommen Hagen i Veldre like ved Rudshøgda, midt mellom Moelv og Brumunddal i Ringsaker kommune. Kjøpesummen var 6,3 millioner.

– I dag leier vi et område med kontor, lager, verksted og et stort uteareal sentralt i Elverum, midt inne i et boligområde. Her har det tidligere vært en betongfabrikk som ble drevet av Brødrene Østbye AS, forteller Arnesen.

– Rudshøgda ligger mer i vårt geografiske nedslagsfelt, så sånn sett vil det bli lettere for oss etter flyttingen. I tillegg er trivsel på arbeidsplassen viktig, og dette har vi mye større muligheter til å tilrettelegge for nå når vi blir eiere selv, sier han.

LES OGSÅ: Komplisert restaurering i grenseland

Kan huse lærlinger
På Hagen i Veldre vil det også bli mulig å huse lærlinger.

– Dette er enda en stor fordel med flyttingen. I framtiden kan vi ta inn lærlinger fra et større geografisk område, samtidig som de vil få enda bedre oppfølging da de vil bo tett på det faglige miljøet vårt.

Faksimile av Ringsaker Blad 10. juli i år

Småbruk, barnehjem og behandlingshjem
På eiendommen som Anleggsgartner Arnesen nå har kjøpt drev Sykehuset Innlandet tidligere Hagen behandlingshjem og skole fra 1968 og fram til det ble solgt til selskapet Skarpsno Rolig AS i 2016 for 12,5 millioner kroner. Planene deres var å drive asylmottak. Det ble det ingen ting av, og fem år etter solgte de eiendommen til Anleggsgartner Arnesen for halvparten av det de selv måtte ut med for det tidligere småbruket.

Eiendommen består av totalt fem bygg. Et hovedbygg/internat, en låve med et innredet rom, stabbur, skole og administrasjonsbygg. Tomten består av to parseller på totalt 30 mål. Fra 1918 til 1967 ble småbruket drevet som Veldre barnehjem.

Hageland Elverum flytter ikke
Selv om Anleggsgartner Arnesen nå flytter fra Elverum vil de fortsatt ha en del av virksomheten igjen på den gamle adressen.

– Vi driver også Hageland Elverum, og denne bedriften vil fortsatt ligge i Elverum, forteller Trond Jørgen Arnesen.

– Vi kan eventuelt også ha igjen et kontor der hvis det viser seg nødvendig, avslutter han.

Foto: Ukjent / Anno Domkirkeodden
Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!