Slik er planene for 2022

OSLO: Tulipanblomstringen i Almere i Nederland i april er blinket ut som det store høydepunktet i 2022-kalenderen hos NAML. Detaljene rundt den kommende fagturen til Floriaden vil være klare på nyåret, og daglig leder Merete Bellingmo i NAML håper at medlemsbedriftene setter av midler til deltagelse i neste års budsjett.

– Floriaden arrangeres jo kun hvert tiende år, og er en såpass stor begivenhet at det var enkelt å blinke ut målet for neste års fagtur, forteller daglig leder Merete Bellingmo i NAML.

Den syvende utgaven av den internasjonale gartneri-messen vil fokusere på grønne byer, og har fått tittelen Growing Green Cities. Messen vil dekke hele 60 hektar, og den arrangeres i tidsrommet 14. april til 9. oktober 2022. NAML sikter seg inn på tulipanblomstringen i april.

Detaljene klare på nyåret
– Tulipanblomstringen i Nederland i april er en spektakulær opplevelse i seg selv, og en god grunn for oss til å legge fagturen vår til starten av Floriaden. I tillegg konstaterer vi at arrangørene av messen legger opp til et program som er veldig i tiden og særdeles relevant for bransjen vår. Grønne byer og løsninger for global urbanisering treffer midt i det faglige episenteret vårt, og vi gleder oss til å besøke paviljongene, arboretet og det enorme drivhuskomplekset, sier hun.

Detaljene omkring fagturen til våren er ikke klare ennå, og Bellingmo regner med å ha mer informasjon klar på nyåret. Når hun likevel allerede nå flagger Floriaden som neste års viktigste reisemål er det for at fagturen skal bli tilgodesett i det pågående budsjetteringsarbeidet i medlemsbedriftene.

– Det er ti år til neste mulighet, så Floriaden er en anledning man ikke bør gå glipp av, sier hun.

Årsmøte 11. og 12. mars
Det skal imidlertid skje viktige ting i NAML-regi også før den tid, og det hele starter med regionale årsmøter i januar og februar før det trommes sammen til årsmøte i Bergen i mars.

– Det var jo meningen å besøke Bergen allerede i år, men dette årsmøtet ble jo som vi alle husker et offer for koronaen. Derfor prøver vi igjen til neste år. Datoene som gjelder er 11. og 12. mars, med faglige innlegg og befaringer den første dagen og det formelle på dag to. Også her vil vi komme tilbake til detaljene på et senere tidspunkt, sier Bellingmo.

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!