Håkonsen og Sukke Landskapsentreprenør AS er solgt til Sverige

TØNSBERG: Håkonsen og Sukke Landskapsentreprenør AS er solgt til Sverige. 24. november i år fikk selskapet en ny industriell partner, og er nå blitt en del av Green Landscaping Group AB.

Roar Håkonsen og Brede Sukke startet Håkonsen og  Sukke Landskapsentreprenør AS (HSL) i 2008, og i mars 2012 kom Tommy Lier inn som medeier i selskapet. Fra januar 2009 og frem til i dag har HSL hatt en sterk utvikling i bransjen lokalt, og de har nå hele 90 dyktige medarbeidere og omsetter for cirka 170 millioner kroner.

Dermed er det kanskje naturlig at HSL en stund nå har befunnet seg på radaren til svenske Green Landscaping Group AB. Dette selskapet kjøpte opp Oveland Utemiljø i Froland i fjor på disse tider, og i mars i år utvidet de engasjementet sitt innenfor den norske anleggsgartnerbransjen til også å omfatte Akershusgartneren AS på Gjerdrum.

På radaren i lang tid
– Håkonsen og Sukke er et selskap vi har hatt på radaren i lang tid, og da muligheten var riktig ble det igangsatt en dialog. Selskapet drives av dyktige ledere som har et syn på både ledelse og kultur som deles av oss. Vi ser at ledelsen i selskapet gjennom Roar Håkonsen, Brede Sukke og Tommy Lier vil fortsette å drive selskapet på samme måte som før, men med den forskjellen at de nå har kolleger i Green Landscaping Group. Vi ønsker alle ansatte i selskapet velkommen til konsernet, sier administrerende direktørJohan Nordström i Green Landscaping Group i en pressemelding i forbindelse med oppkjøpet.

I en pressemelding fra HSL forteller Roar Håkonsen, Brede Sukke og Tommy Lier at et salg av virksomheten ikke har vært noe tema før Green Landscaping Group tok kontakt.

– Dette gir oss muligheten til å fortsette med det vi gjør i dag, men med en enda mer robust og kompetent eiermodell. Vårt valg av Green Landscaping Group AB som ny industriell partner og eier vil gjøre det mulig for oss å fortsette veksten fremover, med samme ledergruppe og ansatte. Viktigheten av å kunne være med å utvikle selskapet og kombinasjonen av å bli en del av Green både på eiersiden og industrielt var avgjørende for vårt valg, sier de.

Lyktes på fjerde forsøk
I et intervju med Tønsberg Blad forteller Håkonsen at salget først ble en realitet etter at de svenske frierne hadde banket på døren deres for fjerde gang. Her forteller han også at Green Landscaping Group nå har kjøpt opp og eier trettifem selskap i Sverige, sju i Norge og ett i Finland.

Green Landscaping Group AB er med andre ord en interessant aktør å følge med på fremover, og NAML-nytt tar sikte på å følge opp på nyåret. Samtidig benytter vi anledningen til å gratulere Håkonsen, Sukke og Lier med en vel gjennomført handel.

 

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!