Nettstedet Jobbbute.no lansert

Klokken 08.00 i morges ble nettstedet jobbute.no lansert. Målsetningen er å få opp rekrutteringen til anleggsgartnerfaget i Vestfold.

NAML-nytt har tidligere fortalt hvordan anleggsgartnerbransjen i Vestfold og Gjennestad VGS samarbeider for å få opp rekrutteringen til faget.

Nå har Gjennestad VGS gått sammen med anleggsgartnerfirmaene Strandman, Håkonsen & Sukke, Steen & Lund og Grøteig og Aakerholt og lansert nettstedet jobbute.no. I følge avdelingsleder Arne-Olav Klevsgård ved Gjennestad Drift kom initiativet etter en tilfeldig samtale på et bransjetreff i februar 2017.

LES OGSÅ: Satser på samfunnskontrakt

Vi trengte et løft
– Der diskuterte vi rekruttering, og var enige om at vi trengte et løft. Etter dette har veien blitt til mens vi har gått, med inngåelse av samfunnskontrakten i november 2017 og deretter lanseringen av jobbute.no nå i høst, sier han.

Jobbute.no har bare vært på nett i noen timer da vi snakker med Klevsgård, så det er for tidlig å felle noen dom over responsen.

– Men samfunnskontrakten møter god respons, og særlig rådgivere og foreldre synes det er fint med en slik garanti når man velger et fag, forteller han.

LES OGSÅ: Fem nye år med samfunnskontrakt

Sikre jobbutsikter
På jobbute.no beskriver Gjennestad VGS anleggsgartnerfaget som et spennende og kreativt fag hvor eleven får brukt mange sider av seg selv og hvor det meste av arbeidstiden foregår ute. De poengterer også at et fagbrev som anleggsgartner gir både sikre jobbutsikter og spennende muligheter for videreutdanning.

Egen test
I tillegg til informasjon om anleggsgartnerfaget kan jobbute.no skilte med testen «Er du en anleggsgartnerSpire?», hvor ungdommene kan teste om faget er noe for dem. Her kan du ta testen.

Om du vil studere jobbute.no nærmere kan du klikke her.

LES OGSÅ: Viktig møte i pedagogisk nettverk

(Foto: Faksimile fra jobbute.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.