Høstens viktigste datoer

NAML arrangerer konferanser og samlinger av høy kvalitet, og denne høsten har Merete Bellingmo og Tor Jørgen Askim satt sammen et program som bør trekke et stort og interessert publikum. Her er de viktigste datoene for høsten 2019.

Nordisk konferanse 10-11. oktober
NAML-høsten starter med et brak på Clarion Hotel® Oslo i Bjørvika 10. og 11. oktober. Da er det klart for Nordisk konferanse for første gang i Oslo, etter at København var vertsby i 2014 og Stockholm i 2017.

– Dette er et samarbeid mellom foreningene i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og i tillegg har vi invitert med våre venner fra Island, forteller prosjektleder Tor Jørgen Askim i NAML. Han holder i disse dager på å sette sammen programmet for konferansen, og lover både bredde og aktualitet.

– Oslo er miljøhovedstad i 2019, og miljø og bærekraft vil stå sentralt i programmet – som retter seg mot alle som arbeider innenfor grøntanleggssektoren. I tillegg til det faglige utbyttet av foredragene vil dette være en fabelaktig arena for å lære hverandre å kjenne på tvers av landegrensene, og å utveksle erfaringer på drift, rekruttering og utdanning. Slik kan vi gjøre faget vårt litt større, forteller Askim.

LES OGSÅ: Oslo satser på utslippsfrie byggeplasser

Pedagogisk nettverk 30-31. oktober
Neste høydepunkt er Pedagogisk nettverk, som denne gang finner sted i Berlin 30. og 31. oktober.

– Pedagogisk nettverk feirer 20 års jubileum i år, og i den anledning har vi valgt å reise utenlands for å markere dette viktige nettverket på en skikkelig måte. Vi skal besøke Garten am Welt hvor det ble åpnet en stor og svært relevant utstilling i 2017, og i tillegg skal vi innom både flere bedrifter og en skole som utdanner anleggsgartnere. Det blir med andre ord et program med noe for alle, sier Askim.

Han forteller at programmet starter klokken 13.00 på onsdagen, og at avreisen fra Berlin blir på ettermiddagen torsdagen. Dermed er det kun to arbeidsdager som går med til det viktige nettverksmøtet, og man slipper unna med én overnatting.

– Pedagogisk nettverk startet under navnet Rektormøtet i 1999, og ble deretter kalt Møte for kvalitetssikring av anleggsgartnerutdanningen i noen år før man landet på navnet Pedagogisk nettverk. Formålet med nettverket er å styrke anleggsgartnerutdanningen, og for å oppnå dette er det avgjørende med et sterkt engasjement fra bransjens side.

– I år er det kanskje viktigere enn noen gang at bedriftene engasjerer seg. Dette er den beste arenaen vi har når det gjelder muligheten til å være med å påvirke framtiden for bransjen. Jo flere som bidrar, jo bedre vil anleggsgartnerutdanningen vi alle er avhengig av bli. Et viktig tema i år blir læreplanarbeidet, hvor vi vil levere et samlet innspill på vegne av bransjen. Så hold av 30. og 31. oktober, oppfordrer prosjektlederen i NAML.

Tor Jørgen Askim og Merete Bellingmo gleder seg til en innholdsrik høst.

Park og anleggsmessen 6-7. november
Uken etter Pedagogisk nettverk er det klart for det som kanskje er årets høydepunkt for mange av medlemsbedriftene i NAML, nemlig messen Park og Anlegg 2019 på Lillestrøm.

– Dette er kanskje det største møterommet vi har innenfor anleggsgartnerfaget, og det er like kjekt hver år når rundt 2.000 fagfolk innenfor privat og offentlig sektor møtes i utstillingshallene eller til foredragene som NAML har ansvaret for, forteller daglig leder Merete Bellingmo i NAML.

Til årets messe lover hun et spennende foredragsprogram som vil bli kunngjort på NAML-nytt senere i år.

Lenke til Park og Anlegg 2019 finner du her.

Grønn galla 14-15. november
”Bærekraft i grøntanleggsektoren” er tittelen på årets Grønn galla, som finner sted i Næringslivets Hus på Majorstua 14. og 15. november.

– Her pleier det å bli fullt hus, så her gjelder det å være tidlig ute med påmeldingen, advarer Merete Bellingmo. Hun forteller at det for to år siden rett og slett ble utsolgt.

– Målgruppene for dette arrangementet er hele grøntanleggssektoren, inklusive offentlig forvaltning, planleggere, landskapsarkitekter, arborister og trepleiere. Vi samarbeider med Faglig utviklingssenter for grøntsektoren (FAGUS) om dette arrangementet, og gleder oss til spennende foredrag og interessante faglige diskusjoner, sier hun.

Hvordan melder du deg på?
Dersom du er NAML-medlem vil du få tilsendt både program- og påmeldingsinformasjon til hver av arrangementene.

Vi vil også omtale hvert av arrangementene mer spesifikt her på NAML-nytt i løpet av høsten.

Inntil da er det lurt å holde av datoene.

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!