Jobbute.no utvider og tar samfunnsansvar i Telemark

I fjor høst lanserte Gjennestad VGS og anleggsgartnerbransjen i Vestfold nettstedet Jobbute.no for å få opp den lokale rekrutteringen til faget. Nå har de utvidet satsingen til Telemark.

– Sammen skal vi vise ungdommer og deres foreldre at anleggsgartnerfaget er et spennende og kreativt fag, med sikker jobb og spennende muligheter for videreutdanning.

Så enkelt og samtidig ambisiøst kan det sies, og nå har Vestfold & Telemark fylkeskommune, opplæringskontorene SOA og OKAB og NHO Vestfold/Telemark sluttet seg til denne målsetningen.

Det samme har Anleggsgartner Nordengen AS, Grenland Hage & Anlegg AS, Anleggsgartnermester Grøteig AS, Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør AS, Anleggsgartnerfirma Strandman AS og Steen & Lund AS.

NAML – Norske anleggsgartnere miljø og landskapsentreprenører har bidratt med å lage en helt ny rekrutteringsfilm for anleggsgartnerfaget som du kan se på jobbute.no.

LES OGSÅ: Nettstedet JobbUte.no lansert

Samarbeidsavtale med læreplassgaranti
Fredag 4. oktober var alle disse aktørene samlet ved Nome VGS avdeling Søve i Telemark, hvor de signerte en samarbeidsavtale med læreplassgaranti.

– Anleggsgartnerfaget er et av landets vakreste yrker. Vi får lov til å skape forandringer til glede for folk flest, i tillegg til å jobbe ute i frisk luft. Hver gang vi er ferdige med en jobb og forlater et anlegg er det strøkent, sier daglig leder Roar Håkonsen hos Håkonsen & Sukke AS.

Han håper den nye samfunnskontrakten, som også er en utvidelse av Jobbute.no, vil øke oppmerksomheten rundt faget.

– Anleggsgartnerfaget er et lite fag i antall elever, men det er lett å få jobb, og med denne samfunnskontrakten garanterer bedriftene samtidig læreplass til alle elevene. Samarbeidet mellom Telemark og Vestfold gjør også at skolene Gjennestad vgs og Nome vgs, som er de eneste som utdanner anleggsgartnere i fylkene, vil samarbeide tettere om rekrutteringen til faget, sier han.

Fakta om JobbUte.no

  • Jobbute.no er et samarbeidsprosjekt for å øke rekrutteringen til anleggsgartnerfaget.
  • Dette ble startet som et samarbeid mellom Gjennestad vgs og anleggsgartnerfirmaene Strandman (Tønsberg), Håkonsen & Sukke (Tønsberg), Grøteig (Horten) og Akerholt, Steen & Lund (Sandefjord)
  • Utvidelsen til Telemark inkluderer to nye anleggsgartnerbedrifter: Anleggsgartner Nordengen og Grenland Hage & Landskap.
  • Opplæringskontorene SOA (Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget) og OKAB (Opplæringskontoret for anleggs og bergfagene) er støttespillere for prosjektet, og bidrar til å følge lærlingene gjennom læretiden.
  • Jobbute.no er først i Vestfold og Telemark med å garantere læreplass til elever som oppfyller visse basiskrav.

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!