Pål Lund starter nytt anleggsgartnerfirma

Østlands-Posten kunne i forrige uke melde at Pål Lund er tilbake i anleggsgartnerbransjen. Han har kjøpt 24 prosent av aksjene i maskinentreprenøren Bjørn & Øyvind Tveter AS, hvor han også går inn som arbeidende styreleder. I disse dager går han i gang med å bygge opp en assosiert anleggsgartnerbedrift.

– Folk spør meg om jeg skal bygge opp et nytt Steen & Lund. Det har jeg absolutt ingen planer om. Målet er å bygge opp et rent anleggsgartnerfirma som skal betjene privat- og proffmarkedet i området mellom Asker og Porsgrunn/Skien, og ambisjonen er å bli åtte til ti mann, forteller Pål Lund.

Faksimile av forsiden på Østlands-Posten 11. desember

Flyttet hjem til Vestfold
Innenfor anleggsgartnerbransjen forbinder de fleste ham med Steen & Lund, som ble solgt til BetonmastHæhre i mars 2017. I oktober i år ble det kjent at BetonmastHæhre selger selskapet tilbake til nøkkelmedarbeidere og eksterne investorer. På dette tidspunktet var Pål Lund ute av virksomheten.

– Jeg sluttet i Steen & Lund 1. mars og flyttet hjem til Vestfold, og jeg har hatt karantene fram til 1. desember i år. Den har jeg selvsagt respektert. Når vi så rundet desember ble jeg kontaktet av Bjørn & Øyvind Tveter AS med en forespørsel om jeg ville gå inn som medeier i virksomheten deres, og det er dette vi nå har formalisert. Konkret har jeg kjøpt 24 prosent av aksjene i selskapet, og gått inn som arbeidende styreleder. Samtidig har vi altså begynt å se på hvordan vi kan bygge opp en assosiert anleggsgartnervirksomhet, sier han.

Faksimile av hjemmesiden til Bjørn & Øyvind Tveter AS

Bjørn & Øyvind Tveter AS har i dag drøyt 40 ansatte og omsetter for rundt 90 millioner kroner.

– Vi er et stort entreprenørselskap i Vestfold, og medlem av MEF. Når vi nå skal bygge opp en anleggsgartnervirksomhet vil det være naturlig å søke medlemskap i NAML. Det ligger nærmest i ryggmargen min. Jeg er mer eller mindre vokst opp innenfor NAML, og kjenner verdien av et sterkt faglig fellesskap, forteller Pål Lund.

Har ennå ikke funnet navn
Hva navnet på den nye virksomheten skal være er ikke avklart ennå.

– Når det gjelder navn har vi ennå ikke landet, og vi diskuterer flere alternativer. Det er mulig vi lander på noe som involverer navnet mitt på et eller annet vis, men det er også mulig vi vil velge noe mer nøytralt. Beslutningen regner jeg med at vil bli tatt i januar, sier han.

En annen diskusjon er hvilken rekkefølge ting nå skal skje i. Skal de ansette folk før de har sikret seg kontrakter, eller skal de vente med rekrutteringen til etter at de første jobbene er på plass?

– Her er vi litt heldigere stilt enn andre som starter opp ny virksomhet. For det første har vi Bjørn & Øyvind Tveter AS å lene oss på. Der er det jobber vi kan utføre internt, og det er en trygghet å ha dem i ryggen. Samtidig har både firmaet og jeg et godt omdømme og solide nettverk, og ryktet om denne satsingen har allerede nådd en del folk i bransjen. Vi har allerede fått en del forespørsler, og vi er i dialog med en del interessenter, forteller han.

Faksimile av oppslaget i Østlands-Posten 11. desember

Lokaliserer seg i Larvik og Drammen
Når det gjelder profil er det imidlertid ingen diskusjon.

– Vi skal bli et rent topparbeiderfirma med en grønn profil. Vi gleder oss veldig, og er så heldig at vi kan starte med blanke ark samtidig som vi har masse egen erfaring å støtte oss på, sier han.

Det nye firmaet vil ha hovedsete i Larvik og en avdeling i Drammen.

– Drammen kan bli et stort marked for oss på grunn av nettverket mitt. Vi vil rekruttere i hele området fra Telemark til Drammen, og for å unngå å måtte kjøre Østlandet rundt i bil har vi kommet til at det vil være mest formålstjenlig å gjøre det på denne måten, sier Pål Lund.

– Meningen er at alt skal være klart før påske. Vi ansetter de første anleggsgartnerne rundt februar/mars, for da har vi ting å begynne på, legger han til.

Les intervjuet i Østlands-posten her (bak betalingsmur)

*

Øverste foto: Faksimile av Youtube-video i anledning finalen i EY Entrepreneur Of The Year 2013

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!