Odd Erik selger livsverket

ALTA: – Det er litt vemodig, men også litt godt, sier Odd Erik Oppheim. Etter mer enn 30 år som eier av en av verdens nordligste anleggsgartnerbedrifter selger han nå Anleggsgartner Odd Erik Oppheim AS og flytter sørover.

– Jeg måtte ta et valg. Enten gi gass og se minst fem år fram i tid, eller slå til på den muligheten som åpnet seg. Med barn og barnebarn i sør ble det familiemannen som trumfet anleggsgartneren, og 31. desember i år er det slutt. Når rakettene går til værs på nyttårsaften er jeg ikke lenger daglig leder og eier av Anleggsgartner Odd Erik Oppheim AS, forteller Odd Erik Oppheim.

Anleggsgartner Oppheim AS
Det var papiravisen Kronstadposten som 13. november meldte om det kommende eierskiftet hos Odd Erik Oppheim AS; en nyhet som så ble snappet opp av nettavisen iFinnmark (bak betalingsmur) 16. november. P&A Holding Alta AS ved Terje Nilsen, Paul Magne Heitmann og Sverre Nilsen overtar både anleggsgartnerbedriften Odd Erik Oppheim har bygget opp siden 1989, og selskapet Oppheim Eiendom AS som eier kontor- og verkstedslokalene samt et bolighus for arbeiderne i Hammerfest.

Nilsen, Heitmann og Nilsen driver entreprenørbedriften Park og Anlegg Alta AS, og de vil nå samlokalisere de to bedriftene i Oppheims lokaler på Aronnes. De vil imidlertid videreføre Odd Erik Oppheim AS som en rendyrket anleggsgartnerbedrift, dog med én liten forandring. Det nye navnet fra 1. januar blir Anleggsgartner Oppheim AS.

LES OGSÅ: 30 år med mørketid og midnattssol

Faksimile av Kronstadposten 13. november

Verdens beste yrke
– Det er med litt blandede følelser jeg selger. Dette har vært livet mitt siden 70-tallet, og jeg har vært anleggsgartner og drevet bedrift siden 80-tallet. Men jeg har to barn, og ingen av dem var interessert i å overta. Begge bor i sør, og med barn og barnebarn der nede som både jeg og fruen har lyst å være nærmere enn vi er i dag var det riktig å selge nå, når det kom noen på banen som hadde lyst å ta skuten videre, forteller Odd Erik Oppheim.

– Det har vært en veldig artig reise, og jeg mener bestemt at jeg har hatt verdens beste yrke. Det å få være med på å skape og bygge trivelige uterom, med positiv respons fra alle hold, har vært veldig kjekt, sier han.

En tid for alt
På spørsmål om hva han tror han kommer til å savne mest når handelen er gjennomført er han ikke i tvil.

– Jeg kommer til å savne å se at det gror rundt meg. Å være med å ta avgjørelser. Se at det vokser fram flotte uterom, gågater og skolegårder. Men det er en tid for alt. Jeg har aldri forestilt meg selv som en innbitt 75-åring som tviholder på yrket og nekter å slippe taket.

– Det kommer til å bli uvant å plutselig befinne seg på sidelinjen, men hvem vet. Jeg kjenner mange folk sørpå som kanskje kunne trengt en hjelpende hånd, avslutter en humrende Odd Erik Oppheim.

Faksimile av iFinnmark 16. november

 

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!