Oveland Utemiljø AS har fått svenske eiere

FROLAND: – I Green Landscaping Group har vi fått en industriell partner som kjenner bransjen, og som ser Oveland Utemiljø som et springbrett for en større satsing i Norge. Denne satsingen har vi stor tro på, forteller Reiulf Heen i Oveland Utemiljø AS, som sammen med Tor Bjørn Oveland nå har solgt virksomheten sin til nye svenske eiere.

– Green Landscaping Group AB (publ) har i dag förvärvat Oveland Utemiljø AS, ett företag verksamt inom finplanering och trädgårdsanläggninger.

Dette var innledningen på pressemeldingen som svenske Green Landscaping Group sendte ut 30. oktober i år, og som kunngjorde at Oveland Utemiljø AS i Froland nå har havnet på svenske hender.

Industriell partner
Daglig leder Reiulf Heen i Oveland Utemiljø forteller at salget til Green Landscaping Group markerer slutten på en intern prosess som startet for omlag et og et halvt år siden.

– Bakgrunnen for salget er at Tor Bjørn Oveland og jeg for noen år siden begynte å diskutere framtiden for bedriften og ikke minst for oss selv som eiere. Etterhvert stilte vi oss selv spørsmålet om hva vi nå skulle gjøre, og da kom vi fram til at vi ville legge ut noen følere i markedet for å undersøke om det var noen interesse der ute.

– Det var det absolutt, og det siste halvannet året har vi pratet med flere interessenter. Da Green Landscaping Group så kom på banen følte vi at det var dette vi ville. I Green Landscaping Group har vi nå fått en industriell partner som kjenner bransjen, og som ser Oveland Utemiljø som et springbrett for en større satsing i Norge. Denne satsingen har vi stor tro på, forteller Heen.

Oppkjøpet av Oveland Utemiljø AS er Green Landscaping Groups tredje satsing i Norge. Fra tidligere har de ervervet Gast Entreprenør på Gran og Hadeland Maskindrift på Veitvet i Oslo.

Fotograf: Eszter Simone

Et godt navn lokalt
– Oveland Utemiløjø har sin styrka i den höga kvalitetsnivån hos bolagets anställda och sticker även ut inom segmentet naturstensmurar. Jag är övertygad om at när bolaget nu blir en del av vår norska organisation kan de ta nästa steg i sin utveckling, sier konsernsjef Johan Nordström i Green Landscaping Group i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen her

Reiulf Heen forteller at Oveland Utemiljø inntil videre vil drives videre som tidligere.

– Hvordan vi velger å lande dette til slutt er litt opp til oss selv. Oveland Utemiljø har et godt navn lokalt, og vil nok bestå som profileringsnavn. Den viktigste forandringen for bedriften er nok at vi nå blir en del av et større kollegialt fellesskap, og effekten av det har allerede vist seg. Siden salget ble kjent for en drøy måned siden har vi allerede fått henvendelser fra folk som vil ha jobb her.

– I tillegg gir det nye eierskapet oss muligheten til å regne på større jobber enn før, og til å gi anbud på rammeavtaler som krever større muskler. Gjennom Green Landscaping Group deler vi også erfaringer og beste praksis på tvers av bedriftene, sier han.

LES OGSÅ: Allsidige anleggsgartnere i sør

Oppkjøp og organisk vekst
Når det gjelder ambisjonene fremover har Oveland Utemiljø både kortsiktige og langsiktige mål.

– På kort sikt ønsker vi å vokse lokalt gjennom oppkjøp og organisk vekst. På litt lengre sikt håper vi å kunne hjelpe Green Landscaping Group til å få et større fotfeste i Norge gjennom organisk vekst eller oppkjøp. Fra vårt utgangspunkt på sørspissen av Norge er det like naturlig å se på kyststripen østover og nordover til Oslo som det er å se på kyststripen vestover og nordover til Stavanger, Bergen og Trondheim. Det er mange byer som kan være interessante, avslutter Reiulf Heen.

Øverste foto fra venstre: Johan Nordström, Tor Bjørn Oveland, Reiulf Heen, Jakob Körner. Foto: Green Landscaping Group

Fotograf: Eszter Simone
Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!