Park & Bymøbler: ny norsk utemøbelprodusent i Drammen

DRAMMEN: Med fokus på bærekraft, kvalitet og et inkluderende og tilgjengelig design er Park & Bymøbler et friskt nytt pust blant de norske utemøbelprodusentene.

– Alle møblene våre er vedlikeholdsfrie og laget for å vare lenge i et nordisk klima. Det er kvalitetsmøbler laget for et langt liv i vær og vind, altså både miljømessig og økonomisk en langsiktig investering, sier avdelingsleder og selger Julianne Oseberg hos Park & Bymøbler i Drammen.

– Våre GreenLine møbelserier er bygget opp i familier med benker og bord og diverse tilbehør som plantekasser, sykkelstativer og avfallsbeholdere. Alt er designet og produsert med tanke på bærekraft, tilgjengelig design og kvalitet. Vi har både serier med frittstående møbler, modulserier, robuste kraftige serier og nettere serier. Vi jobber stadig med å utvikle og utfylle sortimentet vårt, i tillegg til at vi har et sterkt fokus på spesialtilpasninger og skreddersøm, sier hun.

Møbler for offentlige uterom
Det er Drammensbedriften Toolpack AS som står bak Park & Bymøbler. Disse har i mange år har drevet med stålproduksjon og bilinnredning, og de satset i fjor vår helt nytt med å begynne å produsere egne utemøbler spesielt rettet mot offentlige uterom under navnet Park & Bymøbler.

– Vårt hovedfokus er å produsere gode kvalitetsmøbler på en bærekraftig måte og med inkluderende og tilgjengelig design. Vi er Miljøfyrtårn-sertifisert og i tillegg til stål bruker vi hovedsakelig Kebony Clear treverk, som er et ekstremt hardt og holdbart treverk. Kebony er både FSC-sertifisert og svanemerket. I tillegg synes vi det er ekstra gøy at det er en norsk teknologi, sier Oseberg.

Produseres i egne lokaler i Drammen
Som produsent har Park & Bymøbler som en del av Toolpack AS mer enn 50 års erfaring med møbel- og stålproduksjon. De er stolte av å produsere møblene i egne lokaler på Holmen i Drammen.

– Dette gir oss god kontroll fra designutvikling til ferdig levert produkt. Den lokale produksjonen gir også store muligheter for å tilpasse produkter til kundenes ønsker og behov, sier Oseberg.

– Vi opplever allerede at det er stort marked for utemøbler for offentlige og private uterom og gleder oss til et spennende år, legger hun til.

På spørsmål om hvilke anleggsgartnere og prosjekt som hittil har benyttet Park & Bymøbler nevner Julianne Oseberg Anleggsgartner Thorsby AS i Nedre Eiker og prosjektet Svelvigen Brygge i Svelvik, og Tommys Hage og Anlegg i Bergen og prosjektet Nordhordland Helsehus.

Fornøyd med leveransen og samarbeidet

Administrativ leder Catherine Akermo hos Tommys Hage og Anlegg  forteller at de har handlet møbler hos Park og Bymøbler i omlag et år nå, og at de er fornøyd med både leveransen og samarbeidet.

– Park og Bymøbler dukket opp på radaren vår i forbindelse med totalentreprisen til Alrek Helseklynge, hvor vi hadde fritt spillerom med hensyn til utstyrsleveransen. De leverer kortreiste møbler med god kvalitet og tidsriktig design til en konkurransedyktig pris, og vi har lagt igjen en del millioner hos dem siden da.
– Vi trenger flere aktører i Norge, og Park og Bymøbler produserer lokalt med en kvalitet og varighet tilpasset norske klima. For oss som holder til i Bergen hvor det både er mye nedbør og hvor den er sur sådan er det blant annet viktig hvilket trevirke det er i møblene, sier hun.

Foruten Alrek Helseklynge har Tommys Hage og Anlegg hittil benyttet Park og Bymøbler til Nordhordland Helsehus og en del mindre prosjekt, og Catherine Akermo forteller at de vil fortsette samarbeidet når de har totalentrepriser hvor de har muligheten til å påvirke materialvalget.

Nordhordland Helsehus

 

Ønsker du å motta nyheter fra NAML-nytt, og få varsel når vi publiserer nye saker? Meld deg på her!